fbpx
Logo Alliander

Hoe Renewers Uitvoerders voor Alliander werft

Alliander, de grootste netbeheerder in Nederland, staat voor een enorme uitdaging met betrekking tot de energietransitie. Elk jaar heeft Alliander meer dan 100 extra mbo-elektrotechnici nodig om het toenemende werk aan te pakken.

Maar hoe gaat Alliander zo'n grote groep elektrotechneuten werven? Om deze uitdaging aan te gaan, hebben ze de handen ineengeslagen met Renewers voor het aantrekken van Elektromonteurs en Uitvoerders. De waardevolle database van voorelektromonteurs.nl en het toepassen van de nieuwste online marketingtechnieken heeft Alliander overtuigd om met ons in zee te gaan.

Wervingaanpak

In kaart brengen van de behoefte

Tijdens de kennismaking zijn we dieper ingegaan op de verschillende functies, de behoeften van Alliander en de eisen voor een geschikte Uitvoerder bij Alliander. Hierna begint het creatieve proces, waarbij we nadenken over een “lead magnet”, een manier om contactinformatie te verzamelen van veelbelovende kandidaten. Voor de Uitvoerder-rol hebben we een Uitvoerderstest ontwikkeld. Deze test kunnen elektrotechneuten invullen om te bepalen of ze klaar zijn voor de stap naar Uitvoerder. Voor meer details kun je de video bekijken.

Opzetten campagne

We zijn direct aan de slag gegaan voor Alliander en hebben verschillende leadgeneratie activiteiten ingezet:

  1. Het opzetten van een Leadgeneratiecampagne via Facebook en Instagram
  2. Een gebruiksvriendelijke vacaturepagina waar kandidaten snel kunnen solliciteren zonder dat ze een cv nodig hebben (zie video)
  3. De lead magnet (Uitvoerderstest) in combinatie met een geautomatiseerde e-mailmarketing flow om latent zoekende kandidaten te verleiden om te solliciteren
  4. De database van Voorelektromonteurs.nl: We hebben een e-mailmarketingcampagne opgezet om monteurs rechtstreeks via email te benaderen

Resultaat

Binnen 8 dagen hebben we 10 kandidaten voorgesteld bij Alliander die voldeden aan de harde eisen (een technische mbo 4 diploma). Van deze kandidaten beschikken er vijf kandidaten over een mbo 4 elektrotechniek diploma.

Talentpooling

Binnen een tijdsbestek van slechts 8 dagen is de Uitvoerderstest van Alliander maar liefst 70 keer ingevuld! Voornamelijk door technici die willen ontdekken of hun achtergrond aansluit bij de vacature. Hoewel niet iedereen direct interesse toont, vormt dit wel een veelbelovende start voor de opbouw van een waardevolle talentenpool.

Na 8 dagen heb je al 70 technische experts in jouw talentpool. Stel je de mogelijkheden eens voor! Door slimme leadmagnets te creëren, kun je een waardevolle talentpool opbouwen die je continu kunt blijven aanspreken met het uiteindelijk doel om ze te laten solliciteren – wat ook wel bekend staat als ‘lead nurturing’. Samen smeden we een langetermijnstrategie waarbij we deze talentpool converteren naar daadwerkelijke sollicitaties.

Weten wat we voor jullie kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met jou op.

    Velden met een * zijn verplicht