fbpx
Elektromonteur

Pullfactoren van mbo-elektrotechneuten bij het zoeken van een nieuwe baan

Hé, laten we eens kijken naar wat mbo-elektrotechneuten belangrijk vinden bij het zoeken naar een nieuwe baan. Als je mbo elektrotechniek vacatures hebt, wil je natuurlijk graag goede sollicitaties binnenkrijgen. Dus het is slim om te weten wat mbo-elektrotechneuten echt willen. Gaat het hen om vrije dagen, reistijd, pensioen of is het gewoon het salaris? In dit artikel checken we de belangrijkste voorkeuren voor mbo-elektrotechneuten bij het vinden van een nieuwe job.

wervingshaalbaarheid elektromonteurs

Hoe lastig is het om mbo elektrotechneuten te werven?

Laten we eerst eens kijken naar de wervingshaalbaarheid. Hoe lastiger het is om een doelgroep te werven hoe beter je in moet spelen op de pullfactoren van de doelgroep. Als er namelijk keuze genoeg is dan kiezen de elektrotechneuten de baan die het beste past bij zijn/haar voorkeuren.

Het is geen verrassing dat deze doelgroep knap lastig is om aan te trekken. Slechts 3% is actief op zoek naar een nieuwe job. Dus als je mbo-elektrotechneuten wil binnenhalen, ontkom je er niet aan je te verdiepen in hun voorkeuren.

Bron: intelligence group

pullfactoren elektromonteurs bij het vinden van een nieuwe baan

Top 3 belangrijkste pullfactoren mbo elektrotechneuten

Stel, je hebt een vacature van Elektromonteur en je wilt de kans vergroten dat er sollicitaties binnen komen, dan moet je daar de top 3 van voorkeuren/pullfactoren in vermelden. Als je dit niet bespreekt dan daalt de kans aanzienlijk op het verkrijgen van kwalitatieve sollicitaties. Voor elke Elektromonteur in Nederland staan er namelijk 16 vacatures open, oftewel een Elektromonteur heeft keuzes genoeg.

Dit zijn de top 3 dingen waar mbo-elektrotechneuten voor gaan:

  • Een goed salaris
  • Een toffe werksfeer
  • Uitdaging in het werk

Salaris is de belangrijkste pullfactor bij mbo-elektrotechneuten

Yep, dat salaris is echt de belangrijkste factor voor mbo-elektrotechneuten. Maar gek genoeg zie ik nog vaak vacatures zonder concreet salaris erin. Gewoon vaag “marktconform salaris” of zoiets, geen hond die daar wat mee kan. Dus daar knappen veel Elektromonteurs op af, begrijpelijk toch! Zelf zou ik ook niet solliciteren als ik niet eens weet wat ik kan verdienen.

werven van elektromonteurs

Benieuwd hoe Renewers mbo elektrotechneuten werft?

Na heel wat gesprekken met HR Managers en Recruiters kan ik maar één ding concluderen: angst. Angst om kandidaten kwijt te raken die misschien meer willen verdienen dan het vermelde salaris. Angst dat hun eigen medewerkers gaan miepen dat ze ook recht hebben op meer. Angst dat de concurrentie het salaris ziet en daar op in gaat spelen. Angst dat sollicitanten alleen solliciteren om het salaris. Angst, angst, angst!

Maar is die angst wel terecht? Onderzoek laat zien dat open en transparant zijn in vacatures leidt tot meer vertrouwen. Opvallend genoeg blijkt uit een recent onderzoek van Indeed dat slechts 48% van de bedrijven het salaris vermeldt in hun vacatures, terwijl het vermelden ervan zorgt voor 45% meer sollicitaties! Mijn advies? Laat je niet leiden door angst, maar kijk naar wat de doelgroep wil.

Oké, dus nu we weten dat salaris, werksfeer en uitdaging de belangrijkste drijfveren zijn voor mbo-elektrotechneuten, kunnen we daarop inspelen! Creëer vette content zoals blogs, video’s en organiseer events die daarover gaan. Wees open en transparant over hoe het werk echt is bij jouw bedrijf. Laat de elektrotechneuten die er nu werken hun verhaal vertellen. Deel die content op social media en op je website. Zo trek je kandidaten aan die goed passen bij jouw bedrijf. Benieuwd naar andere manieren om elektrotechneuten te werven? Lees dan het artikel over de drie beste manieren om Elektromonteurs te werven voor meer inspiratie of het artikel hoe je lead generatie inzet om personeel te werven. Leadgeneratie kan namelijk ook een goedkope en doelgerichte optie zijn om Elektromonteurs te werven.

Benieuwd hoe Renewers mbo-elektrotechneuten werft?

Wij helpen elektrotechnische bedrijven zoals Alliander en Enexis met het werven van elektrotechneuten. We hebben een nieuwe online marketing oplossing om deze doelgroep te werven. Hier zetten we onder andere het grootste online platform voor mbo-elektrotechneuten voor in, www.voorelektromonteurs.nl. Heeft jouw bedrijf meer dan 10 mbo-elektrotechniek vacatures per jaar? Dan is onze ‘volume werven‘-dienst misschien wat voor jullie. Of heb je af en toe een vacature voor een mbo-elektrotechneut? Dan is onze ‘flexibel werven‘-dienst de beste keuze.

Weten wat we voor jullie kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met jou op.

    Velden met een * zijn verplicht